Ryhmäläisten kokemuksia

"Tähän asti elämä on aina ollut kiireistä ja olemme olleet aina menossa paljon. Valmennus oli hyvä hetki rauhoittumiselle. Se oli miehen ja minun yhteinen juttu. Ihan vaan vauvalle omistettua aikaa. Se tuntui todella mukavalta. Valmennuksen myötä mieskin tuli konkreettisemmin mukaan odotukseen. Valmennus antoi miehelle konkreettiset keinot ja taidot auttaa synnytyksessä ja miehen mukana olo on vahvistanut meidän keskinäistä suhdettamme huomattavasti."

Sari


"Uskon että synnytykseni olisi ollut aivan toisenlainen ilman valmennusta. Valmennuksen ansiosta olin tilanteen tasalla kokoajan jolloin oli helpompi hallita supistuksia ja ylipäänsä koko tapahtumaa. En ollut vain muiden armoilla vaan osasin itse miettiä mikä esim. kivunlievitys on juuri minulle paras vaihtoehto. Yksi hienoimmista asioista mitäfotolia_26329542_xs.jpg valmennus antoi oli se että saimme mieheni kanssa synnytyksestä yhteisen tapahtuman, miehen ei tarvinnut vain istua toimettomana ja katsella sivusta avuttomana vaan hänellä oli oikeasti oma tehtävänsä ja paikkansa, hän todella osasi helpottaa oloani!!
Myös se oli mukavaa että valmennuksen aikana pääsi irti kaikista peloista/jännityksestä kun siellä sai jutella ammattilaisen kanssa auki kaikki itseään askarruttavat asiat."

Annikafotolia_27944979_xs.jpg"Ihmislapsen syntymä onihmeellinen ja jännittävä asia. Jälkikäteen olen miettinyt miten synnytys meni minun osaltani? Pystyinkö auttamaan? Olinko läsnä tarpeeksi? Mielestäni valmennus antoi minulle tarvittavat "eväät" auttaa puolisoani synnytyksestä. Tiesin mitä kannattaa kokeilla, jotta esimerkiksi puolisoni supistuskivut helpottuisivat. Valmennuksen jälkeen olin mielestäni valmis H- hetkeen, ainakin niin valmis kun siihen ensikertalainen voi olla :D Olen todella tyytyväinen valmennuksesta saamiini neuvoihin, mitkä auttoivat tekemään synnytyksestä meidän molempien yhteisen ja ihanan kokemuksen. Olin läsnä koko ajan ja tulen miettimään sitä hetkeä lämmöllä koko loppu elämäni."

Tomi


fotolia_pariskunta.jpg"Osallistuimme mieheni kanssa Maailma Navassa synnytysvalmennukseen helmikuussa 2012. Päätös osallistua valmennukseen oli kyllä ehdottomasti paras päätös ja ”hankinta” meille esikoistamme odottaville. Voimme lämpimästi suositella valmennusta kaikille ensisynnyttäjille ja myös ennenkin synnyttäneille mikäli ette ole ennen osallistuneet vastaavaan.

Valmennuskerrat olivat hyvin lämminhenkisiä ja käytännönläheisiä, puhumattakaan aivan ihanasta valmentajasta, Eliisasta. Hänen vankka ammattitaitonsa ja oma persoonansa tekivät valmennuksista mielenkiintoisia ja kuten jo totesin, lämminhenkisiä. Kävimme läpi mm. synnytyksen fysiologian eli mitä siinä oikein tapahtuu, miten tuleva isä tai muu tukihenkilö voi auttaa äitiä esim. kestämään kipua (saimme mm. hieronta ohjeita), saimme tietoa imetyksestä, puhuimme parisuhteesta ja paljon muuta. Jokainen valmennuskerta 2,5 tuntia menivät ohi nopeasti ja seuraavaa kertaa jo oikein odotti J Ehkä parhainta kurssin antia oli se, että saimme tunteen siitä ettei synnytystapahtuman todellakaan tarvitse olla missään lääkehuuruissa tapahtuva iloinen perhetapahtuma vaan sen pystyy ja SAA viedä läpi ilman lääkkeitä Toki jokainen synnytys on omanlaisensa ja silloin pitää tietysti ajatella mikä milloinkin on järkevintä jne.

Tiedämme, että olemme nyt paljon paremmin valmentautuneita tulevaan koitokseen kun osallistuimme Maailma Navassa synnytysvalmennukseen. Pelkkä internetin ja kirjojen tieto-taito ei todellakaan ole riittävä, puhumattakaan julkisen sektorin tarjoamista ”pikakursseista”. Kohtaamme tulevan luottavaisin ja rauhallisin mielin, kun tiedämme paremmin mitä siellä synnytyslaitoksella ja synnytyksessä itsessään oikein tapahtuu

P.S …Ja ne Eliisan leipomat piirakat ja kakut joita saimme maistella kahvitauoilla…NAM;-) "

Pauliina