Hyvä synnytys alkaa jo raskausaikana!

Synnytykseen voi ja kannattaa valmistautua. Elämänne tärkeintä päivää ei kannata jättää vain sattuman varaan.

Synnytysvalmennus on raskausajan paras sijoitus ja täydellinen lahja odottajalle.

Ajanvaraukseen pääset tästä.

Synnytysvalmennukset

  • Spinning Babies®
  • Kätilön synnytysvalmennus
  • Peloton synnytys

Nämä kolme erilaista valmennuskertaa muodostavat yhdessä huippukattavan kokemuksen. Valmennuksista voi käydän vain yhden tai kaksi, mutta osallistumalla kaikkiin kolmeen sinulla on käytettävissäsi kaikki tarvittava tieto raskauden ja synnytyksen fysiologiasta, siitä mitä kehossa todella tapahtuu ja miten voit siihen itse vaikuttaa, kätilön parhaat vinkit synnytykseen ja ymmärrys mielen toimimisesta synnytyksessä vauhtina tai jarruna.

Valmennuskerran hinta on 83,00€/parilta. Osallistumalla näihin kolmeen toisiaan täydentävään valmennukseen saat valmennusten yhteishinnasta -10% alennuksen.

Alkavat synnytysvalmennukset, kurssit ja ryhmät näet ja varaat Naisten Hyvinvointikeskus Olennaisen varausohjelmasta kohdista Tunnit&Tapahtumat ja Kurssit&Ryhmät. Synnytykseen valmistavat hoidot varaat kohdasta Hoidot&Palvelut. Valitse sieltä tekijäksi Eliisa (huomaa kaksi i-kirjainta :) Jos sopivia aikoja ei löydy, laitathan minulle viestiä eliisa.karttunen@olennainen.me ja etsitään yhdessä sopiva aika.

Ensimmäiset Maailma navassa synnytysvalmennukset olen pitänyt jo vuonna 2011. Vuoden 2019 alusta valmennukset ovat kokeneet melkoisen päivityksen. Olen suorittanut kaksi erilaista tutkintoa, joiden myötä minulla on lisenssi näiden suomalaisittain aivan uudenlaisten synnytysvalmennusten vetämiseen. Eli valmennukset muuttuivat entistä paremmiksi juuri teitä varten.

Synnytysvalmennus koostuu kolmesta erilaisesta valmennuksesta, joihin kaikkiin osallistumalla saat huippukattavan kokonaisuuden ja -10% hinnasta. Kaikkiin osiin voi osallistua myös erikseen. Tämä on ainutlaatuinen kokonaisuus ihan koko Suomessa. Näiden valmennuksien lisäksi voit osallistua myös Vesisynnytysvalmennukseen (kts. alla), jos suunnitelmissa on veden käyttö synnytyksessä tai veteen synnyttäminen.

Spinning Babies® synnytysvalmennus

Kipuja raskaudessa, edistymättömyys synnytyksessä, kivuliaat tehottomat supistukset, vauvan pää hankalassa asennossa, vauva perätilassa. Kaikki tavallisia länsimaisten naisten tarinoita.

Kaikki edellä mainitut johtuvat usein äidin kehon kireydestä ja toispuoleisuudesta ja joskus tukikudosten löysyydestäkin. Vauvan asettuminen pää alaspäin ei yksin riitä. Vauva pyrkii aktiivisesti parhaaseen mahdolliseen asentoon synnytystä ajatellen, mutta elämäntyylimme muovaa kehoamme niin, että tämä ei aina ole mahdollista. Tähän voi kuitenkin itse pyrkiä vaikuttamaan ja sillä on usein suuri vaikutus.

Valmennuksessa saat syvän ymmärryksen siitä, miten liikkua ja levätä, miten kehon olosuhteet vaikuttavan vauvan asettumiseen kohdussa ja synnytyskanavassa, raskaudessa ja synnytyksessä. Valmennus sisältää runsaasti harjoitteita puolison tai tukihenkilön kanssa, joilla voit lisätä tilaa vauvalle ja tasapainoa kehoon sekä hyvinvointia raskauteen ja synnytykseen. Tähän ryhmään kannattaa tulla puolison tai tukihenkilön kanssa.

Tämä valmennus täydentää synnytysvalmennuskokonaisuuden, jonka muut osat ovat Peloton synnytys -Confident Birth synnytysvalmennus ja Kätilön synnytysvalmennus. Voit osallistua vain yhteen näistä kolmesta osasta tai kaikkiin, jolloin saat huippukattavan kokonaisuuden ja -10% valmennusten yhteishinnasta. Tämän valmennuksen hinta nettimateriaaleineen on 83,00€ parilta ja se sisältää teen. Varaa paikkasi valmennukseen täältä.

Peloton synnytys - Confident Birth synnytysvalmennus

Suomessa nyt kokonaan uutta! Peloton synnytys - Confident Birth on ruotsalaisen Susanna Helin kehittämä metodi, jolla rauha ja luottamus pysyy synnytyksessäsi samalla kun pelko, ahdistus ja stressi pysyvät poissa. Kirjan suomenkielinen käännös ilmestyi 2020. Peloton synnytys on syvää ymmärrystä kehon reaktioista ja niiden toimimisesta jarruna ja vauhtina synnytyksessä ja se sopii loistavasti niin lääkkeellistä kivunlievitystä käyttäville kuin lääkkeettömästi synnyttäville ja jopa sectiolla synnyttäville.

Valmennuksessa opetellaan neljä helposti omaksuttavaa ja käytettävää työkalua rauhan ja luottamuksen säilyttämiseen koko synnytyksen ajan. Synnytyksessä mukana olevalla puolisolla tai tukihenkilöllä on merkittävä rooli ja läpi synnytyksen jatkuva tuki ja toisen luoma turva onkin olennainen osa metodia. TÄHÄN RYHMÄÄN TULLAAN PUOLISON TAI TUKIHENKILÖN KANSSA.

Synnytyksen ei kuulu olla sisäistä kaaosta, vaan rauhallinen ja voimaannuttava kokemus. Valmennuksen hinta on 83,00€ parilta (sisältää teetä).

Tämä valmennus täydentää synnytysvalmennuskokonaisuuden, jonka muut osat ovat Spinning Babies® synnytysvalmennus ja Kätilön synnytysvalmennusVaraa paikkasi valmennukseen täältä.

Kätilön synnytysvalmennus

Tässä valmennuksessa käymme läpi seuraavat asiat:

  • synnytyksen vaiheet ja kesto sekä synnytyshormonit ja niiden merkitys
  • Lääkkeetön kivunlievitys: akupainanta, hieronta, kosketus synnytyksessä, TENS ja sen tehokas käyttö, vesi kivunlievittäjänä ja kaikki muut mahdolliset lääkkeettömät kivunlievitysmenetelmät

  • Lääkkeellinen kivunlievitys: epiduraali, spinaali, PCB puudutukset ja muut kipulääkkeet synnytyksessä. Niiden hyödyt ja haitat.

  • Imetykseen valmistautuminen ja tärkeimmät vinkit matkalle kohti onnistunutta imetystä.

  • Mitä voisi jo raskauden aikana tehdä synnytyksen sujuvoittamiseksi.

  • Synnytystoiveita. Mitä kaikkea voisi edes toivoa.

Valmennus sisältää parhaat vinkit juuri satakuntalaisille synnyttäjille. Tähän ryhmään kannattaa tulla puolison tai tukihenkilön kanssa. 

Tämä valmennus täydentää synnytysvalmennuskokonaisuuden, jonka muut osat ovat Spinning Babies® ja Peloton synnytys-Confident Birth valmennukset. Tämän valmennuksen hinta on 83,00€ parilta ja se sisältää teen. Pientä evästä voi ja kannattaa ottaa mukaan. Varaa paikkasi valmennukseen täältä.

Vesisynnytysvalmennus

Veden käyttö synnytyksessä ja veteen synnyttäminen ovat jo muinaisia tapoja. Nyt, kun alueemme sairaalakin tarjoaa mahdollisuuden vesisynnytyksiin, kannattaa tähän lempeään ja turvalliseen menetelmään perehtyä jo ennen synnytystä. Miten voit hyödyntää vettä jo raskaudessa ja miten ottaa siitä kaikki irti synnytyksen avautumisvaiheessa. Mitä tarkoittaa vesisynnytys ja mitä pitää ottaa huomioon jo etukäteen, jotta siitä voi tulla mahdollista. Valmennukseen kannattaa tulla puolison tai synnytyskumppanin kanssa. Tämän valmennuksen hinta on 63,00€ parilta ja se sisältää teen. Varaa paikkasi valmennukseen täältä.

Jos sinulle sopivin ryhmä on täynnä tai ajankohta on sopimaton, muista myös valmennukset vain yhdelle parille. Niistä löydät lisää kohdasta Räätälöidyt palvelut.

Maailma navassa synnytysvalmennukset ja kätilön vastaanotto on osoitteessa Naisten Hyvinvointikeskus Olennainen, Uusikoivistontie 40, Pori

 

facebook.jpg